Weerbaar in de zorg

Informatie voor managers

 

Trainingsaanbod.

Bent u als manager, opleidingscoördinator of P&O medewerker verantwoordelijk voor de opleidingen en trainingen binnen uw instelling? Of bent u docent op een (beroeps)opleiding en zoekt u een training voor uw leerlingen? Dan kunt u bij ons een op maat gemaakte training aanvragen die op uw instelling, werknemers of leerlingen en op uw opleidingsvragen is gericht:

 

‘Inspiratietraining’. 

Deze inspiratietraining van 4 dagdelen is bedoeld om de deelnemers fysiek en mentaal in beweging te krijgen en te inspireren. Er worden thema’s gebruikt uit de Rots en Water methode, weerbaarheidstrainingen en de Oosterse krijgskunsten. Via samenwerken, fysieke technieken en reflectie leren de deelnemers veel over zichzelf en elkaar. De training is zeer geschikt als bijvoorbeeld teambuiliding en als creatieve stimulans voor teams, klassen, managers en organisaties. Maar ook als uw organisatie of team sterk in ontwikkeling is, er veel verandert of er op een andere manier aandacht besteed mag worden aan het goed functioneren, het werkplezier en de samenwerking van de mensen in uw bedrijf. Plezier, persoonlijke ontwikkeling, inspiratie en beweging staan centraal. De uiteindelijke invulling van de training gebeurt altijd in overleg met u.

 

Meerdaagse training: ‘Grenzen aangeven, een kwestie van doen.’

Tijdens deze training van 4 tot 6 dagdelen leren uw werknemers op een rustige en duidelijke manier hun grenzen aan te geven bij ongewenst gedrag op hun werk. Deze training is op locatie en op maat gemaakt voor uw instelling binnen de zorg, het onderwijs of het welzijnswerk.
Mogelijke doelen kunnen zijn:

  • Weerbaarheid vergroten van de medewerkers
  • Voorkomen van en de-escalatie van agressie
  • Preventie van en reageren op seksuele intimidatie
  • Adequaat reageren op ongewenst gedrag

Daarnaast besteden we, natuurlijk altijd in overleg met u, aandacht aan nazorg en beleidskwesties.

De trainingen die wij geven zijn actief, afwisselend en persoonlijk. Er wordt een theoretische basis gelegd waarna er aandacht wordt besteed aan het vergroten van de verbale vaardigheden, inzicht in de eigen lichaamstaal en een goed gebruik van ademhaling en stem. Er wordt gewerkt met een trainingsacteur. Indien gewenst kan er geoefend worden met  fysieke zelfverdediging en controletechnieken.
In een oriënterend gesprek  kunnen we de verschillende mogelijkheden toelichten.

 

Workshops.

Naast trainingsdagen verzorgen we actieve workshops in instellingen en binnen het onderwijs. Zo kunnen de medewerkers, docenten of leerlingen op een actieve manier kennis maken met weerbaarheid, waarbij het geleerde direct toepasbaar is in de praktijk. Daarnaast zijn onze workshops uitermate geschikt voor personeelsdagen/congressen en symposia omdat de deelnemers op een actieve, afwisselende manier bezig zijn met weerbaarheid, eigen kwaliteiten, samenwerken en ervaren van de eigen kracht. Workshops zijn een mooie gelegenheid voor een instelling om kennis te maken met ons, onze methodiek en de mogelijkheden van ons bureau.

Thema’s van workshops kunnen zijn:

  • ervaar je eigen kracht
  • weerbaar naar de toekomst
  • weerbaar op het werk
  • rots en water
  • in actie!