Weerbaar in de zorg

Over ons

 

Marieke van Veen is werkzaam als weerbaarheidsdocent sinds 1985. Ze heeft met veel verschillende doelgroepen gewerkt: jeugd, jongeren, volwassenen en ouderen. Basisschool leerlingen, middelbare scholieren, vrouwen met een handicap, leraren, mensen in het beroepsonderwijs, personeel in de zorg en kinderen met een verstandelijke beperking. Ze ontwikkelt en verzorgt train-de-trainers en organiseert opleidingsdagen voor weerbaarheidsdocenten. Met haar 28 jaar ervaring, brede kennis en gedegen scholing is ze niet weg te denken uit de weerbaarheidswereld.

Jantien Lindeboom heeft verschillende opleidingen gevolgd rondom agressie-hantering, gevaarsbeheersing en weerbaarheid. Ze is Taekwon-Do leraar en heeft, samen met haar broer Martijn, een Taekwon-Do school. Door haar opleiding maatschappelijk werk te combineren met haar fysieke vaardigheid is ze een veelzijdig docente en geeft trainingen aan verschillende groepen kinderen, jongeren en volwassenen. Maar ook vrouwen met seksueel geweldservaringen, jongeren met agressie-problemen en werknemers die te maken hebben met bedreiging of geweld kunnen bij haar terecht voor een passende training.

Samen hebben zij hun eerdere samenwerking nieuw leven ingeblazen. Zij willen hun beider ervaringen gebruiken om binnen de zorg, het onderwijs en de hulpverlening een breed aanbod te ontwikkelen aan trainingen rond agressie en ongewenst gedrag.